*** Dagen då vi blev filmstjärnor ***

Hej svejs!
Jag och Josefin låg på stranden här om dagen då en svensk tjej som heter Anna kom fram till oss. Hon kom för att ragga med oss till att vara statister i en tysk film. Vi sa att det skulle ju vara roligt att testa så vi tackade Ja!
På kvällen samma dag gick vi till baren Babylon för att träffa chefen som skulle berätta mer om vad allt handlade om och även knäppa kort på oss alla och skicka till filmteamet för att se om vi blev godkända att vara med som statister. Dagen efter fick vi ett sms om att vi blivit godkända och att vi skulle träffa chefen samma kväll och skriva på papper om tillåtelse att ha med oss i film o.s.v.
Sen var det dagen då filminspelningen skulle börja och vi hade sagt att vi kunde vara med de två dagarna som dom hade frågat oss om. Och vi skulle medta till inspelningen följande:
¤ Finare skor, inte flippflopp
¤ Tre vardagliga men fina klänningar
¤ Badkläder och helst då baddräkt
¤ Smink
Vi skulle bli upphämtade kl 07:00 nära vårt hostel för att bli transporterade till det femstjärninga hotellet "Four Seasons" där inspelningen skulle äga rum. Vi hade fått veta att det skulle hålla på till ungefär kl 14 på dagen och att vi under dagen skulle få vara på hotellet som om vi vore gäster, använda poolen, omklädningsrummen, sola i solstolarna och vi skulle även bli serverade mat under dagen.
Här sitter vi i bilen på morgonen, glada men trötta och helt ovetandes om att arbetet vi signat upp för skulle vara i tolv timmar framöver.
Vi kommer till hotellet och en utav poolerna där första scenen för dagen skulle spelas in. Vi var tydligen sena så vi hinner inte bli informerade om mycket annat än att han som skulle vara ansvarig för oss statister gav oss våra första positioner.  Ida bes ligga i en solstol väldigt när själva kameran tillsammans med en italienare, så antagligen skulle det se ut som att de var ett par och bodde på hotellet. Efter ett tag ber dom henne att flytta närmare kameran och byta plats med italienaren så att hon syns mer i kameran och italienaren mindre.
I samma stund befinner Emma och Josefin sig nere på stranden tillsammans med den svenska tjejen Anna för att se ut som några personer som vandrar på stranden en tidig morgon. Sen bes Josefin att springa mot vattnet så att det blir lite mer rörelse i bakrunden än att vi bara går.
Här är hela gänget statister för dagen. Dom tre grabbarna är italienare och tjejen i grön klänning är Anna, svensken och sist längst till höger står en tjej ifrån Irland.
Här skulle nästa scen äga rum och vi skulle ligga i solstolarna och klassa mest hela tiden. Här spelade dom in en slagsmålscen mellan två "bröder". Vi skulle  agera som de förvånade människorna i bakgrunden som desperat försöker skaffa hjälp.
Josefin tillsammans med han som namnet tillfällit har försvunnit på.... Detta var den näst sista scenen för dagen.
Allting var ganska likt i alla scener för oss, vi skulle finnas i bakgrunden av kamerabilden och röra på oss så att omgivningarna blir levande. Det var samma personer som hela tiden rörde sig i bakgrunden bara det att vi ibland bytte kläder eller satte upp håret i en knut. För vem tänker egentligen på personerna i bakgrunden när man ser en film, det är ju huvudpersonerna man fokuserar på.
Detta var ifrån andra dagen, vi var med i totalt en scen under hela dagen. Vår uppgift var att korsa över denna stengård. Långt där bort i rosa ser man huvudpersonen i rosa skjorta och vita byxor. Hon var fru till någon av bröderna som slogs dagen innan..
Här filmar de nära för att få med alla olika vinklar. I bilen sitter huvudpersonerna.
Efter den första scenen som var den enda för oss denna dag la vi oss i en soffa utanför en av villorna som man kunde bo i på detta hotell. Den som vi var vid och de spelade in andra scenen kostade runt 18000kr och då hade man såklart egen pool :)
Ida och Josefin testade på det rika livet för en kort stund i det vackra badrummet.
Undra om det känns annorlunda att tvätta ansiktet här.... vackert och stort var det iaf :)
Detta var stranden som hotellet låg alldeles bredvid så allting var ju väldigt vackert men man kan ju känna att 100 000 svenska kronor för att bo en vecka på hotell är lite i högsta laget... i alla fall för oss :)
Vi hade det bra och njöt av att få lyxa lite även om dessa två dagar var väldigt långa. Det vart raka vägen hem för att sooooova.
Hörs snart igen! Många kramar ifrån oss

Kommentarer
Postat av: Pia

Tack än en gång tjejer för att ni delar med er.

Ida, du har ju provat statistjobbet förr. Men det är klart då var du 4 år och fick en glass för en dags arbete:)

Det där badrummet passar er mycket bättre än det på Bali. Det skulle ni vara värda tycker jag.



Många kramar till er alla

Pia

2011-11-04 @ 10:08:46
Postat av: Emanuel den Bästa

Hahaha ser fram emot att sen när ni står i bakgrunden och agerar "förvånade":) Som tur är, är jag övertygad om att era skådespelartalanger kommer göra oss stumma av förvåning.



Eder tillgifne

Smanso

2011-11-04 @ 12:11:16
Postat av: Gustaf af Ägzor

Hahahahahaha, så himla coolt!

2011-11-04 @ 12:12:32
Postat av: Hank

Det här är kanske början på Er Hollywoodkarriär?

Vilken otroligt fin blogg ni har gjort. Jag skulle vilja ge mycket "cred" till den som gör det möjligt för oss att få se lite av allt trevligt Ni får uppleva.

Önskar Er allt gott.

Hank

2011-11-04 @ 22:22:39
Postat av: Mamish

Vilka världsvana tjejer ni blivit...världen krymper väsentligt med Er blogg som får oss "att få vara med". Behöver ni någon "manager" ?? ;)

2011-11-05 @ 13:39:59
Postat av: Mikael

Hahaha, vilka smarta tjejer ni är. Först lägger ni upp er audition film på FB, "Hysteriet med den svårfångade kackerlackan". Tack vare denna lysande skådespelarinsats, så var det väl självklart att ni skulle få plats i denna tyska filmprod. Underbart att följa era bravader, och du Mamish, det var jag som upptäckte de först, har redan kontrakt !! :-)

2011-11-06 @ 10:15:47
Postat av: Mamish

Micke, tänkte mig mer som "Managen" i Tv-serien Varuhuset på 80-talet. Kommer du ihåg?!Du kan nu känna dig ohotad.

2011-11-08 @ 22:58:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0