Plikten ar gjord, sikten ar klar

Nu har vi belonat oss sjalva efter att ha avklarat tva veckor av slit med att branna hela lonen pa en resa. Den kommer att borja i Airlie Beach imorgon och paga i cirka tva veckor. Vi kommer att bo pa en segelbat och besoka nagra utav varldens vackraste platser. Vi kommer inte att ha tillgang till Internet under de har tva veckorna och darfor ingen uppdatering pa ett tag. Men hall ut, bildregn kommer.

Nar ni pa morgonen inte vill kliva upp ur sangen for att det ar sa kallt, tank da pa oss som knappt vill ligga kvar i sangen for solen, den goda maten och barriarreven som vantar pa oss.

Vi alskar er!
/The ladies


Bowen!

Har kommer ett inlagg i bilder om var nya era :)

Som Ida beskrev i forra inlagget akte vi i var Betta ner langs ostkusten for att leta efter jobb. Och efter vi hade lamnat Tully kande vi for ett snabbt stopp pa en strand sa vi stannade pa forsta basta som till var gladje visade sig vara valdigt vacker och exotisk.





Efter vi inhamtat kraft pa denna strand startade var bilresa nerat Bowen. Allting flot pa utan nagra problem och eftersom vi kande for att spara lite pengar med tanke pa att vi inte var garanterade jobb i Bowen sa sov vi i bilen.



Carolina har gjort sig fardig for var andra natt i Bettan



Och jag vare tvungen att sy igen mitt sanglakan som spruckit i ena anden innan aven jag kunde lagga mig till ratta i den inte alltfor bekvama bilen Bettan.



Morgonen darpa vaknar vi runt 7 av hettan i bilen som fullstandigt steker oss. Och till var besvikelse aven punktering pa vanstra framdacket. Vad som orsakde det hela vet vi inte men det var ingen harlig start pa var forsta dag i Bowen.

Vi at var frukost som bestod av mackor med tva dagar bilvarmd sylt innan vi gaendes begav oss in till centrum som tack och lov bara lag 5 min gang bort. Nar vi vandrade omkring sag vi en kyrka som verkade ha mote just da sa vi gick in och tyvarr slutade gudstjansten just da men en av prasterna kom fram till oss och borjade prata. Han var valdigt trevlig, nastintill patrangande om du hade fragat en svensk :) Han beklagade att vi hade kommit forsent for motet men inbjod oss till fika. Vi tankte att det skulle ju inte sitta fel sa vi tackade ja. Och ni kommer snart marka nar jag berattar resten att vi ar grymt valsignade som verkligen traffar pa ratt personer i ratt tillfallen som bara hjalper oss framat pa var resa.

Den har prasten tipsade oss namligen om ett arbetshostel som bara lag en gata bort sa vi gick dit och innan vi knappt hunnit in pa garden till hostelet sticker en man ut huvudet och fragar om vi letar efter jobb. Overrumplade som vi blev stammade vi fram ett ja och han kom ner till oss och sa att har finns det inga jobb men har har ni en bok over Australiens farmer och nar de behover mest arbetare till sina odlingar. Och sen tillade han att det finns ett hostel tva gator ner ifran detta och de kan fortfarande berhova arbetare till sina tomatodlingar. Men ni borde ga dit direkt isadana fall for sasongen slutar om tva veckor. Vi gjorde som han sa och gick genast dit och som Ida beskrev sa hade vi jobb, boende, skjuts till jobbet och dacket pa var bil fixat inom loppet av tjugo minuter.

Det var detta jag menade med att vi verkligen ar valsignade, allting bara hander och utan att vi ens anstranger oss sa blir det battre an vi hade kunnat tankt oss ifran borjan.



Har ar mina tva brudar, skitiga, svettiga men glada trots det slitjobb vi gor.



Har ar en av de uppskattningsvis tio langderna vi gjorde varje dag pa den forsta farmen.

Langderna ar langa, har inget slut, stekande varma, luktar illa och ar det som far oss att tjana pengar :)



Carolina efter forsta dan pa jobbet...



...en utmattad Emma som forsaker visa att hennes armar ar grona och skitiga...



...och Ida vars panna av nagon anledning fargats gron efter en dag av tomatplockning.



Dag tva vaknar vi alla upp vid 4:45 av vackarklockan och varken i vara kroppar ar sa stor att vi alla inser att óm vi ska klara av ytterligare ett 12 timmars arbetspass blir det till att ta en Ipren och bita ihop.



Ett misslyckat forsok till att fa med alla tre pa kort..

Som Ida beskrev i inlagget tidigare sa fick vi efter tre dagar byta farm till en maskinerad tomatfarm. Detta innebar dock att vi hadanefter skulle fa satta vackarklockan pa 3:20 varje morgon for att hinna till jobbet. Men vi tyckte att det latt skulle vara vart det eftersom vi da skulle fa sitta pa en maskin och plocka tomater och darmed slippa dra dessa tunga lador langa efter langa.



Langderna var tyvarr inte kortare bara for att vi bytte farm och inte heller arbetstiderna men vi hade tack och lov hjalp utav en maskin for att plocka tomaterna sa nu slapp vi ta varktabletter for att overleva dagarna pa jobbet.



Har ar den underbara maskinen!



Min favoritvan pa farmen ;)



Trots att vi far hjalp av en maskin till att bara tomaterna sa blir man andock trott av 12 timmars plockande. Har soker vi skydd for solen mellan tomaterna och vilar vara kroppar.



Man brukar saga att det man hatar det alskar man ocksa mest. Men nar det galler dessa tomater vet jag inte alltsa...

Men trots att vi har ett slitjobb ar vi saklart ocksa tacksamma att vi faktiskt har ett arbete sa att vi kan tjana pengar. For trots allt ar det ju det som gor det mojligt for oss att kunna stanna i Australien och upptacka fler vackra platser pa denna runda jord.

Hoppas att ni alla mar bra dar hemma och tar hand om varandra. Vi vill an en gang tacka er for era kommentarer! Det ar verkligen jatteroligt att fa lasa vad ni tanker och hora vad som hander dar hemma. Sa fortsatt med det sa ska aven vi bli battre pa att uppdatera var blogg :)

Ha det super! Kramar
/Emma

En ny era

Hello Sweden!

Nu sitter vi har, pa ett McDonalds i Bowen och slosurfar. Bowen ar en liten stad med ca 7000 - 9000 invanare och ar numera vart hem. Vi kom hit i lordags kvall och pa sondag morgon kl 11:00 hade vi jobb.

Som ni vet sa lamnade vi Cairns i fredags for att soka jobb i Tully, en liten stad som har mycket farmer runt omkring. Men nar vi kom dit pa lordagen sa fanns det inga jobb overhuvudtaget men vi fick tipset om att ta oss till Bowen och leta dar. I Bowen blev vi skickad vidare fran ett hostel till ett annat till ett annat och pa tredje stallet fick vi jobb. Och boende. Och skjuts till jobbet. Det lat lite for bra for att vara sant, men pa mandag kl sex pa morgonen sa kom de och hamtade upp oss och nar vi kom fram till tomatfarmen sa delade de upp oss i lag (13 personer i varje) och vi borjade plocka. Vi visste inte vad vi skulle vanta oss men kunde aldrig ens ha forestallt oss att det skulle vara sa extremt fruktansvart jobbigt som det var. Tomatplockning gar ut pa att man i 35 graders varme gar med 20 liters hinkar och i framatbojd stallning gar man langa efter langa och plockar tomater fran buskar. Nar alla i laget plockat 60 liter tomater var sa far man 30 kr / person. Vara tva forsta dagar jobbade vi 6-18. Efter andra dagen hade vi sa ont i kroppen att vi knappt kunde andas sa vi snackade med Allan, mannen som har hand om det hela och bad att fa ledigt pa onsdagen. Han havdade da att de hade sa ont om folk pa onsdagen sa vi kunde inte fa ledigt men lovade att vi skulle fa sluta efter lunch, trots vara forsok till att protestera sa jobbade vi onsdagen. Onsdag blev ingen kort dag, vi jobbade fran 6:00 - 18:30. Sa nar vi traffade Allan pa onsdag kvall bad han om ursakt och erbjod oss jobb pa en annan farm, en farm dar man sitter pa en maskin och plockar tomater men man lagger dem pa ett rullband. Vilket innebar inga tunga lyft och inte i narheten lika ont i kroppen. Igar jobbade vi var forsta dag pa den nya farmen och aven om vi blev uppplockade 04:30 och kom hem 18:30 och hade en jobbig dag sa kandes det helt underbart. Helt underbart. Det gar inte ens att jamfora med forra farmen.

Sa nu sitter vi har, pa var forsta lediga dag och njuter. Nasta helg kommer vi aka vidare, troligtvis ner till Brisbane for da ar det slut pa tomatsasongen. Det har var en kort uppdatering fran oss har i Australien.
Ta hand om er tills nasta gang!

Vi saknar er. /Ida


Var sista tid i Cairns



Grillning vid lagunen med vara roomies



Skitmysig kvall!



Tvatta bor man annars dor man.



Kvallspromenad



Vi tog Ugly Betty till regnskogen



Henry Ross's utsiktsplats i nationalparken Kuranda



De tre vannerna och Bettan



Det var som att kora bil i ett tv-spel, de hade skyltar for allt och
det var smala och slingriga vagar i exotisk miljo!



Denmark!



Avskedskort, vara sista minuter i Cairns. Hemskt.



Hejda till var store van! Givetvis en tysk rackare


Med varningar om manga kangurur pa vagen i morkret hoppar vi nu in i Bettan.
Nu aker vi, mot gryningen! /The ladies

Hejda Cairns!

Nu bar det av mot nya och oupptackta vyer!

Vi ar jatteglada for var manad i Cairns och vill hemskt garna stanna, men samtidigt kanner vi alla tre att det ar dax att dra vidare :) Sa efter vi har gjort allting pa var "to do - list" ar det bara att starta Bettan(om det nu funkar) och puttra soderut mot Tully och Mission Beach. I Tully ska vi forsoka fa jobb pa bananfarmer, vilket vi tror ar jattesvart eftersom sasongen ar trog men det ar i allafall vart ett forsok. Annars blir malet Mission Beach :) Dar hoppas vi hitta nagot jobb.

Pa grund av att vi nu sticker fran var trygga bas vi byggt upp har vet vi inte hur internetmojligheterna kommer att se ut framover. Forhoppningvis drojer det inte lange forran vi skriver igen, men man vet aldrig..

Vi alskar er dar hemma.

OCH JA pappa & Hakan, vi kor bade ansvarsfullt och forsiktigt.

PEACE!!  // Carolina


 


Ugly Betty



Jaha, da har vi alltsa kopt en bil. En snygg rackare som gar under namnet Ugly Betty, alternativt gamla bettan.

Det ar en Ford Falcon, samma argang som Carolina och Emma - 1990. Vi kopte den for 300 AUS = 1800 SEK. Ett bra och billigt pris kan tyckas, men i slutandan blev det lite mer. Vi kommer totalt att lagga 1330 AUS = 7980 SEK pa reparationer. Detta pa grund av att gamla bettan inte riktigt ar i toppskick. Vi har nu tagit henne till tre olika verkstader - en for att fixa en lista pa 11 st olika problem med bilen sa som bromsar, oljelacka osv, en for att fixa rosten pa sidorna och en for att fixa framrutan som var helt sprucken.

Igar nar vi hade betalat den forsta mekanikern 5500 kr, sa gick vi ut och satte oss i bilen for att kora ivag till nasta mekaniker. Vi vrider om nyckeln, bilen hostar och inget hander. Var extremt reparerade bil startar alltsa inte nar vi precis betalat mekanikern som precis hade reparerat bilen. Vi visste inte om vi skulle skratta eller grata. Men efter en stund sa laddar vi batteriet lite med hjalp av startkablar och da kommer motorn igang. Efter att ha akt runt i den i nagon timme idag sa ar batteriet laddat igen och fullt anvandbart, sa det blev inte en till tur till mekanikern tack och lov!

Idag besokte vi faktiskt Kuranda med var numera fungerande bil. Kuranda ar en nationalpark som ligger ca en halvtimme harifran. Det var helt fantastiskt, den ar belagen pa ett berg med regnskog och oken i en mix som var helt fantastisk. Ett tips om ni nagon gang besoker Cairns!

Nedan foljer nagra bildbevis.




Har har vi var parla!



Men hon behovde snyggas till lite pa utsidan sa vi tog henne till ett...






Vi skrubbade och stod i for att fa bort allt bajs fran fladdermossen



Och hogtryckstvattade sa att hon skulle bli riktigt blank och fin :)
En pose jag tranat pa lange.




Nu ska jag logga ut harifran internetcafet och sa ska jag och Carolina promenera bort till mekaniker nr 3 och hamta Ugly Betty som har en ny framruta! Nu ar hon helt klar :)

Ta hand om er tills nasta gang!
/Ida




Fettregeln

Hej alla!!

Maste bara beratta att vi nu infort och beprovat fettregeln! Denna innebar att vi far fetta huur mycket vi vill under var sista dag i varje stad vi besoker :) vi far alltsa ata obegransat med sotsaker, onyttig mat och allt smaskigt man kan tanka sig. I sondags trodde vi det var var sista dag i Cairns, darfor invigde vi fettregeln!



Subwaymackor, kakor och 13 donuts blev dagens lunch




Shopping var givet under en njutardag som denna (detta var inte ett utav inkopen)



Kvalitetsglass som vi under tre veckor suktat efter :)



Peterpan basta Internetcafet i stan
Ett STORT plus ar snyggingen som har hand om datorerna






Snart ar julen har, vi har borjat.



Ett snabbt kvallsdopp i lagunen!



De tre vannerna och Katie



Rummet dinerar




Dagens intag

Frukost
- Rostade mackor med sylt och jordnotssmor

Formiddagsfika
- 3 chokladcroissanter
- 1 chokladbakelse
- Kaffe och lask

Lunch
- 3 Subwaymackor
- 4 cookies
- 13 donuts

Eftermiddagsfika
- Kvalitetsglass

Middag
- 3 chicken parmagiana med strips och sallad
- 3 chokladdesserter
- Cola till detta

Kvallsfika
- 6st 200g chokladkakor
- 2 pasar cheesrings
- 1 pase chips
- 1 pase maltesers
- 1 pase sura colaflaskor
- 1 pase 900g partymix
- 1 pase lakritssnurror (ackliga forovrigt)
- 10 paket pez
- 3 mentosrullar


En dag av njutning.

/ICE

Kvallens ovantade Eldshow!

Vi har precis varit pa en eldshow!! :)
Plotsligt vid lagunen ser vi hur tva killar borjar forbereda for ett framtradande, sa vi stannar (med vara billighets-glassar fran donken ;)) och far avnjuta en riktigt bra show. Killen var helt otrolig verkligen :)
Jag forsoker ladda upp bilder fran mobilen, men datorn vill inte samarbeta riktigt, tyvarr! det hade vart kul att visa lite fran hans show, for den var jattebra :)

Bilderna kanske kommer framover :)

Peace

// C

Hetta!

Hetta hetta hetta!!!
Vi haller pa att smalta bort har pa andra sidan jordklotet. Varmen ar total trots att det bara ar var har an, helt sjukt.

Idag har vi varit pa jakt efter en ny bil eftersom att den andra inte blev av. Vi ska ivag och titta pa den alldeles strax och hoppas pa att den ar bra och billig :) I ovrigt fortsatter livet att vara fantastiskt har och vi njuter var dag over att vila, sola, bada och leta bilar och jobb.

Ikvall vantar ett pass vattengympa i lagunen. Det ar faktiskt forvanansvart mycket unga som ar med tanterna och springer i vattnet sa det ar roligt :) Och efter det blir det nog Woolshed for att vi ska spara pengar, det ar restaurangen dar vi far gratis middag varje dag om vi inte har sagt det tidigare.

Det var en snabb resume av dagen skriven i all hast :)
Skot om er dar hemma och manga kramar ifran ett hettans land!

Kramar!! /Emma

Sacha Sacha




Toaletthang ar vanligt i Cairns.





Varat underbara hostel, lite molnigt den har dagen dock :)





Sa har ser det ut, varje dag. Vi pa rummet.






Det ar nagot fel, det gar inte att ladda upp bilderna. Sa ni far noja er med dessa sa lange.
Forhoppningsvis kanske vi kan fa upp fler idag :)

Take care!

At the moment

Igar pa vag hem, efter att ha atit sa motte vi ett gang workers fran hostelet som skulle ut.
De lyckades fa med sig mig och Carolina sa vi gick ut med dem. Emma var jattetrott sa hon gick hem och sov.
Det var ett helt gang som gick ut, och de ar sa roliga sa det blev en riktigt nice kvall!

Idag ar det total slappning som galler. Jag gick ivag till internetcafet en svang medan Emma och Carolina stannade pa rummet och kollade pa OC.

Jobbet som vi har fatt nys om i Mission Beach ar jobb som stadare/vandriver/lite-allt-i-allo. Det har namligen flyttat in en tysk man i vart 9-baddars-tjej-rum. Den har mannen ar agare till hostelet i Mission Beach tror jag, och han fragade om vi inte ville jobba dar i tva veckor eller mer i och med att vi nu pa mandag ska nerat landet langs ostkusten. Vi sa att vi skulle fundera pa det men vi kommer med storsta sannolikhet att ta det.
Vi har fatt se lite bilder, och hostelet ligger 60 m fran stranden, ar relativt litet och verkar toppen!
Den har mannen har aven agt en bilverkstad i Tyskland och han erbjod sin hjalp - att folja med och titta pa de bilar som vi hittar. Hur bra som helst!?! :)

Varje dag njuter vi av bristen pa saker vi maste gora. Vi slappar, badar, solar, ater, hanger med massor av skona manniskor, pratar, skrattar och njuter.
Det har vi nu gjort i tva veckor och kommer att gora det aven den sista veckan vi har har i Cairns. Sedan nar vi jobbar blir det sjalvklart en annan, minst lika bra vardag men vi ar sa tacksamma att vi har fatt inleda var tid i Australien med en 3 veckors chartersemester.

Ta hand om Sverige
och skank oss en tanke nar ni skrapar bilrutan pa morgonen.

:)

/Ida


Helgens handelser!



Totalt asgarv!



Fodelsedagsbarnet och frisoren. hostelkompisar :)



Efterhang vid poolen ar ett maste, kvallen blev kryddad med gitarrspel.



Fattiga backpackers har inte alltid rad att tvatta i maskin, soptunnan far hoppa in :)



Katarina och Emma pa Woolshed ikvall (Tisdag)



Paddan Ida och hennes van pa Woolshed ikvall. alltsa Tisdag ;)

Bilen blev aldrig var...

Hej dar!! :)

Nu var det ett tag sedan vi bloggade, men tiden gar sa fort har att vi inte hinner med riktigt :) For er som inte visste sa kopte vi en bil i sondags!! Grattis till oss!! :D vi var saa glada och kande oss friare an nagonsin, tyvarr var det ju sondag sa vi skulle vanta med att skriva pa papperna till pa mandag morgon, for vagverket har har inte oppet pa sondagar. Killen som agde bilen messade oss pa mandagen och bad oss skriva pa papperna idag istallet(tisdag) for att han behovde bilen :S Emma utbrast: " synd for han som precis salt den!" men vi kunde inte vara sa otrevliga och krava bilen pa mandagen, sa vi bestamde en ny tid istallet, nu i morse. Han dok aldrig upp. vi gick till hans hostel och letade runt och fragade efter honom, men han var som bortblast. vi lamnade ett meddelane i receptionen och har forsokt att na honom hela dagen, vi har inte fatt nagot gensvar alls. saaaa himla trakigt!! det dar var bilen vi ville ha, den var ju perfekt.. men ack! Nu ska vi ge oss ut pa stan i morgon och leta bilar igen!! :D vi ska inte deppa.

well well cykelstall, vi har haft en jattebra vecka och en fantastisk dag!

Tack alla for era kommentarer!! jattekul att lasa :D

Vi har ocksa fatt jobb i Sydney i Januari och jobb natsa mandag i mission beach, huur kul som helst! Formdoligen blir det mission beach nasta vecka, med jobb pa schemat!! :D

peace

// Carolina

RSS 2.0