Ugly Betty

Hon har gjort det igen! På Bruce Highway, någonstans mellan Rockhampton och Gladstone så kanner vi hur hon börjar gå väldigt knackligt men tänker naivt att det nog bara är vägen och att det nog snart blir bättre. Men sen går det kanske 500 meter till innan det säger pang! Emma låg och sov i baksätet men väcks utav smällen och att vi plötsligt svänger av vägen in på vad vi i Sverige hade kallat ett dike men vad de uppenbarligen i Australien kallar för väggren. Vi går nervöst ut för att undersöka vad om orsakat smällen och som vi fasade så var det ännu en punktering. Det var på samma däck som förra gången men den här gången hade hela däcket spruckit. Men tack och lov så går det inte längre än ett par minuter innan en stor jeep stannar och två grovväxta män i militärkängor kliver ut och undrar om vi behöver hjälp.


Jag vet inte vad det är alltså men någonting med oss tre måste inge en känsla av osäkerhet på sådana här områden :) för det är alltid så att när det har inträffat något med Bettan hinner vi inte ens sjävla tänka på en möjlig lösning på problemet innan någon stannar för att hjälpa oss. Denna gång kan det ju faktiskt ha någonting att göra med att vi skulle leta efter reservdäcket och då blev tvungen att ta ur all vår packning i bagaget. Antagligen såg det väl ut som att vi hade tänkt ta vårt pick och pack och lämna vår bil där på motorvägen. Detta var ju inte vår plan men det såg väl antagligen så ut och när dessa karlar därtill märker att vi är tre blonda tjejer så känner väl de sig tvingade att stanna. Så ibland är det allt bra att vara blond, blåögd och tjej :)



Dessa två män sa att de kunde hjälpa oss om vi bara hade haft ett reservdäck som gick att använda. Problemet var bara att vart reservdack ocksa var punkterat sedan den forre agarens bravader. Men de skrev i alla fall upp allt vi behövde veta om däckets mått och gav oss ett nummer till en däckfirma.



Vi letade upp en payphone och ringde och efter ett x antal samtal så har vi hittat den billigaste firman som kan bärga bilen till närmsta stad så tack och lov löste sig allt till sist. Vi blev hämtade av en kille som bärgade oss och Bettan till Gladstone och lämnade oss på en däckfirmas parkering. Där tillbringade vi natten och morgonen därefter hade vi vårt reservdäck fixat och ett nytt däck sitter på. Så nästa gång punkteringen kommer, vilket vi hoppas att vi slipper, så har vi i alla fall ett reservdäck :)



Nu är vi i alla fall äntligen i Hervey Bay och har varit här i en vecka. Vi trivs och Bettan kämpar på :) I morgon bar det av till Fraser Island :D


Må gott där hemma så hör vi av oss!
Kramar!!








Maxi sailing - obeskrivligt.






Vi seglade ut med Anaconda II tillsammans med 21 andra backpackers.
Vi spenderade tre dagar och två nätter på båten. Resan var helt makalös.





Carolina flashar framför linsen.





Här har vi en del av gänget, fem från Österrike och två från Frankrike.
I bakgrunden ser ni Whitehaven, den vackraste platsen vi någonsin sett!










Ett misslyckat gruppbildsförsök. Haha





Det fanns vandringsleder runt om öarna, där man kunde läsa om djur-
och naturlivet samt bevittna det. Vi hittade en skylt om Emma där, men
insåg sedan att den handlade om ett djur som heter dingo.





Betty beach







'







The life of the cavewomen










 










En australienare kom och lärde Carolina the mermaid-pose











Såhär sov vi i båten, som packade sillar.









En av kvällarna var det toga-kväll, vilket innebar att alla tog med sig sina sovlakan och klädde ut sig. Här är vi och två andra svenska tjejer.








Ceasar själv närvarade




Sen hoppade alla i poolen och det blev nattbad med gänget.





Sista dagen när vi kom iland ville ingen skiljas åt så alla gick ut och åt pizza tillsammans på kvällen!


Det var en helt underbar resa som gav oss många fina minnen och på torsdag bär det av till Fraser Island i tre dagar. Vi återkommer med mer bilder!

Ta hand om er och njut av snön! Många kramar


RSS 2.0