This is the life.
















































Det har ar ett sammandrag i bilder av vad vi har haft for oss de senaste dagarna.
Vi har det UNDERBART!

Nu ska vi ga och ata en glass pa McDonalds med mamma i atanke, for hon fyller
ar idag! Sa mamma, GRATTIS! Vi tanker pa dig har borta :)

Kram / Ida




Ps. Vi vet att vi ar daliga pa att svara pa era kommentarer men vi tycker
jattemycket om att ni gor det! Verkligen! :D



En helt annan varld :)

Det ar helt fantastiskt har borta pa andra sidan jorden!! Idag har vi akt med en katamaran ut till stora barriarreven och snorklat en massa, dykt tva ganger och atit fantastisk mat och mycket mat(vilket var ett tag sen :))

Dagen borjade i och for sig med att vi forsov oss och holl pa att missa baten, sa typiskt oss! Men vi han tack och lov med. Sen bar det av ut till reven dar vi forst stannade for att snorkla. Vilket var helt underbart! Bara att fa iakta och se alla fiskar leva sitt liv och simma omkring i en fantastisk omgivning gjorde att hungern och den trotthet man sen innan kande var som bortblast. Efter snorkelturen var det var tur att dyka med tuber. Intruktorerna gick igenom en massa sakerhetsgrejor om utrustningen och sa och larde oss aven ett nytt sprak, undervattenspraket :) Efter det satte de pa oss alla grejer, vikter och tuber och sen bar det av ner i vattnet. Fattiga backpackers som vi ar tyckte vi oss inte ha rad med en vatdrakt sa vi simmade runt utan, det var ratt kallt till en borjan men man vanjde sig ganske snabbt. Vi simmade tillsammans med en intruktor, vi och en tjej till, och det var helt underbart!! Men det var mycket att tanka pa, att komma ihag att andas, tryckutjamna oronen, halla sig fast vid instruktoren och sa vidare men det var anda helt toppenkanonbra :)

Nar vi kom upp efter sadar en halvtimme fragade killen pa baten om vi ville dyka annu en gang for en billig peng. Vi tyckte att det var helt klart vart det och sahar i efterhand sa tackade man ja till sa mycket mer an vad man da kunde tankte sig. Andra dykningen gar verkligen inte att beskriva. Vi fick da simma pa egen hand bara vi holl oss i narheten av instruktoren och det var den friheten som gjorde hela kanslan tycker jag. Sen var var intruktor under andra dykningen battre och otroligt rolig, han skamtade med oss under vattnet genom det speciella spraket och visade oss riktigt fina och haftiga saker, bland annat en parla i vattnet som forst sag ut som en stor svart fotboll men nar han tog upp den i sin hand och drog isar huden pa den sa var den alldeles vit, len och blank. Sa sjukt haftig kansla att ta pa den!

Nu kanske inte ni tycker att vi har haft en sa fantastisk och rolig dag som jag har har forsokt att beskriva men jag har an inte berattat den haftigaste grejen idag... Nar vi dok for andra gangen och simmade mellan korallerna sa vinkade plotsligt var instruktor till sig oss och nar vi kom narmare honom sag vi vad han forsokte visa oss, det var en HAJ ! ! :) Den lag mellan korallerna och nar intruktoren pekade pa den simmade den lugnt ivag. Det ni, en haj :) Det var verkligen en helt annan varld att upptacka dar under vattenytan och jag skulle utan tvekan gora om det om jag fick chansen :) Helt fantastiskt!

Snacka om kontraster ifran mitt forra deppiga inlagg men det har har verkligen varit en toppendag som jag ville dela med mig till er dar hemma om :) Livet ager verkligen har borta och vi ar grymt valsignade!

Manga kramar!!
/Emma

JIIHAAA!!!

Vi kan inte ha det battre! :D
Vi har fatt fantastiska vanner fran England, tre drakmirakel-killar!
Vi har simmat i en krokodilfors(vilken naturupplevelse!), spenderade hela forra natten i vaket tillstand tills soluppgangen, vi hoppar fran klippor, gar ut pa kvallarna, skrattar och lever livet. De ar grymma verkligen! vi kanner oss saa tacksamma for dom :)

Imorn blir det dagstripp ut pa stora barriarrevet sa vi aterkommer med bilder!

Kramar!!
// Carolina 

En hemsk dag med ett bra avslut

Vilken fruktansvard dag!! (ifran mitt perspektiv det vill saga) Forst vaknar jag upp och kanner mig totalt sankt efter en natt av standig hetta och en burrande flakt och dartill en mage som fullkomligen inte klarar av att ata sa sallan och sa lite som det har blivit har nere. Darefter gar jag och Carolina ner for att ata mackor som enbart innehaller mjol och vatten och som defenitivt inte gor en matt. Ida ligger kvar i sangen for hon har haft en annu varre natt an vanligt.


Val tillbaka pa rummet lagger jag mig i sangen och somnar av utmattning efter frukosten och Ida och Carro borjar planera dagen med tre jattetrevliga killar som precis flyttat in pa vart rum. De vill ha med oss till ett jattefint stalle ut i skogen dar man kan bada i ett vattenfall. Tjejerna ar pa men min kropp skriker av utmattning sa jag tackar nej till det val sa inbjudande forslaget. Tjejerna aker ivag och jag satter mig for att norda lite OC. Efter ett program skriker min mage aterigen efter mat sa jag lamnar datorn och hardisken framme pa sangen och gar med huvudet installt pa att fa ata lunch for forsta gangen sen vi kom hit till Cairns. Nar jag sedan kommer tillbaka till mitt rum en kvart senare ar datorn borta tillsammans med sladden, adaptern, horlurarna och 30 AUSdollar = 180 kr. Sa sjukt surt!


Sa istallet for att tillbringa dagen med att vila och norda OC far jag istallet besoka Cairns polisstation. Saklart var det ocksa en upplevelse i sig men jag hade garna varit utan den och haft datorn kvar. Carro och Ida hade daremot en toppendag och kom tillbaka helnojda till en bitter och less Emma. De hade varit och badat pa ett jattemysigt stalle ute i skogen tillsammans med en gang harliga killar ifran England. Sa for att muntra upp mig har vi nu gatt och atit pa en restaurang och ska snart ga ut och dansa tillsammans med grabbarna ifran England.


Sa dagarna har nere innehaller numera inte bara mysiga promenader och soltimmar nere vid lagunen. Lite less och bitter har vi ocksa hunnit blivit. Samtidigt far man forsoka se det positivt och tanka att vi faktiskt bara har blivit av med saker som har ett varde i pengar raknat. Det hade varit varre om vi hade blivit av med passen.


Sa vi har inte gatt under har borta pa andra sidan utan har bara blivit av med lite pengar.

Ta hand om varandra dar hemma sa aterkommer vi!


/Emma


Paradoxen som ger total njutning

Vi lever mer inrutat nu an nagonsin - anda total tillfredsstallelse!
kliver upp, ater samma frukost, gar samma slinga ner till lagunen dar vi spenderar var dag i hetta och solskyddsfaktor. Sista badet innan vi ska ga gor mig alltid lika otalig eftersom tjejerna jamt vill torka bikinin i solen innan vi drar, detta tar inte kort tid direkt. Jag hardar medan de andra garvar at att jag jamt blir sa rastlos, "nastan som ett barn" - enligt vissa. pafrestande :)

Vi gar samma slinga hem men stannar pa internetcafet dar vi numera ar stammisar, efter 30 minuter betalar vi vara 2 dollar och gar hem, duschar och slappar. De kommande timmarna ar schemats enda lunchrast. Vi skapar oss ett andhal dar vi gor lite olika aktiviteter. Bio, film pa rummet, shopping eller allmant hang med hostelfolk fyller vi denna tid med. Livet blir sjukt inrutat och nastintill forutsagbart. Jag paminns da ibland om att vi drog hit i en vision om att skrota alla scheman for att leva livet sa enkelt som mojligt. Bara gora det man kande for och inget mer. Men vi har nu lyckats med att ruta in oss sjalva mer an en vanlig svensk sommar :D ar det inte komiskt? Vi ar en aning patetiska och tragiska...

...Eller sa kanske jag inser att manniskan behover trygghet i sin vardag, att leva i standig drift ar inget hallbart i langden. Paradoxen - om att livet blir som roliagst pa drift samtidigt som alla inser att utan tryggheten blir det flyktigt och obekvamt -  gor livet har helt underbart! det ar tryggt men andock sa oforutsagbart.

Peace!

//Carolina


Hakuna Matata






Vi borjade med en hejda-dag i Uppsala och Sthlm.
Det var blandade kanslor..



Vi mellanlandade i London, Hong Kong och Brisbane.
Detta ar pa Heathrow, Londons flygplats.



Detta ar pa TjingTjong, Hong Kongs flygplats.




Forsta dagen vid Lagunen. Emmas frilla sager allt. :)




Vi njot.









Ack vilka bedarande salar.




Med Emmas pose avslutar vi detta bildmarathon.

Take care.
Och kom ihag! Kla pa er - vintern kommer.

/ The ladies

Äntligen Australien

Nu har vi varit här i Cairns i tre dagar.
Vi gör precis det vi känner för och njuter totalt!

Här kommer en kort resumé om de senaste dagarna.


Lördag: Vi kom till Cairns flygplats efter att ha rest i två dygn. Peter från Woodduck's hostel hämtar upp oss och vi åker direkt till hostelet där vi får lite viktiga papper, och träffar en av våra fyra rumskompisar - en kille från Melbourne. Vi märker vilket bra hostel vi har hamnat på, för 22 AUS/dygn får vi boende, frukost och middag. 22 AUS = 132 kr = hur bra som helst! Sedan ger vi oss ut och upptäcker stan och äter middag innan vi beger oss tillbaka till hostelet och faller in i en 16-timmars sömn.


Söndag: Vaknar och inser att vi missat frukosten, köper med oss frukost och beger oss till lagunen. Lagunen är som en stor saltvattenspool mitt i stan, som finns för att man inte kan bada i havet på grund av alligatorer krokodiler. Vi solade och badade till klockan sex då vi gick hem och köpte med oss allt man kan tänka sig i godisväg och spenderade sedan kvällen med att kolla på film på rummet. Träffade denna dag massa folk, bl a våra tre andra rumskompisar: Michael, en 25-åring från Tyskland och två skåning i 20-års åldern. Alla var jättesköna grabbar :)


Måndag: Vaknar och inser att vi återigen missat frukosten och gör därför en favorit i repris, köper med oss frukost till lagunen och är där hela dagen med Michael. Vid fyra-tiden inser vi att vi börjar bränna oss så då beger vi oss till ett stort varuhus. Carolina hittade en fin bikini, men det blev inget för mig och Emma. Sedan gick vi hem och duschade, gick och åt och sitter nu på McDonald's, surfar och lyssnar på en gubbe som spelar en låt om och om igen.


Nu bytte gubben låt, skåningarna kom och vi ska nu alla dra vidare.


Ta hand om Sverige! Kram /Ida


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0